Az EPT árbevétele az idei első hat hónapban 40 százalékkal 437 millió forintra olvadt, és a tavalyi időszakkal szemben most egyéb bevételek sem javítottak a képen, így a cég a tavalyi üzemi nyereség alig 10 százalékát, mindössze 43 millió forint lett. Ráadásul a pénzügyi eredmény is harmadára, 30 millió forintra csökkent, így az egy évvel ezelőtti 507 millió forint után alig 72,5 millió forint lett az adózás előtti eredmény. Persze a tavalyi kifejezetten jó eredmény javarészt a kábeltelevíziós hálózat eladásából származott. A pénzügyi eredmény a 2004. második félévében kifizetett osztalék, valamint a tőkeemelés/tőkeleszállítás következtében kifizetett készpénz miatt csökkent le. Az EPT egyébként az új stratégiájának megfelelően fokozatosan megválik korábbi tevékenységének eszközállományától, a felszabaduló készpénzforrást visszajuttatja tulajdonosainak, részben pedig beruházásait finanszírozza belőle.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!