Moszkva törölte a kötvénykibocsátást

Az orosz pénzügyminisztérium törölte a folyó hétre meghirdetett kötvényárveréseket és ezzel már a második egymást követő héten nem bocsát ki adósságpapírokat belföldi piacon.
MTI-Eco, 2014. április 15. kedd, 14:31
Fotó: Napi.hu

A kötvényárverés elmaradását a múlt héthez hasonlóan ismét "a kedvezőtlen pici feltételekkel" indokolta a minisztérium keddi közleménye.

Az orosz kötvényhozamok jelentősen nőttek az év elején. Elemzők szerint, ha Moszkva a jelenlegi - Oroszországra nézve - bizonytalan nemzetközi környezetben adósságpapírt adna el, azt csak hozamemelkedéssel tehetné meg.

A feltörekvő piacok - ahova az orosz is tartozik -, komolyan megsínylették a jelentős tőkekivonást azután, hogy az amerikai jegybank (Fed) fokozatosan szűkíteni kezdte mennyiségi enyhítését. A Krím elfoglalása, majd most a kelet-ukrajnai bizonytalanság tovább növelte az Oroszország iránti bizalmatlanságot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK