A részvénypiac forgalma 18,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.
Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: felülteljesített a Budapesti Értéktőzsde a mínuszban záró vezető európai tőzsdékhez képest; a BUX pluszban fejezte be a kereskedést, ami egyértelműen az OTP árfolyamának emelkedésével magyarázható.

Egyedi vállalati hírek nem érkeztek, de Európában is jobban teljesítettek a bankpapírok más részvényeknél. A szakértő jelezte, hogy a forgalom is magas volt a hét első kereskedési napján a magyar tőzsdén.

A Mol 2 forinttal, 0,08 százalékkal 2444 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 410 forinttal, 2,94 százalékkal 14 360 forintra erősödött, forgalmuk 9,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,37 százalékkal 401,50 forintra esett, forgalma 394,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 1,85 százalékkal 7410 forintra gyengült, a részvények forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3717,11 ponton zárt hétfőn, ez 6,41 pontos, 0,17 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!