Minimális forgalom mellett kereskednek a forinttal, amely szinte semmit sem mozdult hétfői záróárához képest; az euró kurzusa 251,80-en stabilizálódott kedden - mondta el Kolba Miklós, az ING üzletkötője. Sem a régió valutáinak árfolyamában napközben bekövetkezett változás - csak a zloty tudott jelentősebb mértékben erősödni a kedvező makroadatok hatására -, sem az MNB Monetáris Tanácsának legújabb, a hazai pénzpiaci helyzet romló kilátásairól szóló állásfoglalása nem volt képes kimozdítani a hazai deviza árfolyamát. Kedden délutánra a dollár 159,50 forintig erősödött azt követően, hogy reggel elérte az utoljára 1996 januárjának második felében látott mélypontot, a 158,70 forintos jegyzési határt; a svájci frank 159,20 forinton zárta a hazai kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!