Mozdulatlanul nyitott Európa

Néhány egyedi hírt leszámítva, alapvetően stagnálással kezdték a csütörtököt az európai tőzsdeindexek. A befektetők egyelőre kivárnak, az amerikai makroadatok után lehet komolyabb mozgás a piacokon.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 10:21
Fotó:

Vegyesen, de inkább stagnálással kezdték a napot a fontosabb európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE-100 minimális, 0,03, a frankfurti DAX 0,11 százalékos emelkedéssel nyitott, a párizsi CAC 0,04 százalékos mínuszban állt délelőtt.

Németországban a Siemens papírjai álltak az erősödés élére: a Morgan Stanley és a Goldman Sachs vételre ajánlotta a vállalat részvényeit, aminek hatására azok 2,85 százalékos erősödéssel kezdték a napot. Az építőipari vállalat, a Hochtief szintén kilőtt egy felvásárlási spekulációnak köszönhetően.

A benchmark Stoxx Europe 600-as index 0,1 százalékkal növekedett - a hónap során már 5,8 százalékos pluszban áll, ami kifejezetten jó kezdés, annak ellenére, hogy a szeptember historikusan a leggyengébben teljesítő hónap. A szakértők ugyanakkor óva intenek: a következő napokban több fontos makroadatot publikálnak az Egyesült Államokban, ezért nem valószínű, hogy a befektetők nagy pénzeket mozgatnának meg az elkövetkező pár napban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK