Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Varga Zoltán MTI-nek küldött kommentárjában azt írta, hogy mozgalmas nap következhet a Budapesti Értéktőzsdén, miután jelentett a Richter és a Waberers, kedd este pedig a Magyar Telekom teszi közzé számait. A gyógyszergyártó minden eredménysoron meghaladta az előzetes várakozást - emlékeztetett az elemző.

Varga Zoltán kiemelte: a Waberers több mint 15 százalékos bevétel növekedésről számolt be, ugyanakkor csekély nettó eredményt realizált.

Az elemző szerint a többi vezetőrészvény piaca sem lesz unalmas. Az OTP árfolyama megcélozhatja a 10 400-10 500 forintos zónát, a Mol esetében pedig iránykeresés, mérsékelt csökkenés jöhet a következő napokban - tette hozzá.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint is kimondottan mozgalmas lehet a keddi nap a tőzsdén a gyorsjelentéseknek köszönhetően. Az elemző összességében pozitív árfolyammozgásra számít, aminek a hátterében a kedvező nemzetközi hangulat állhat.

A Waberers teljesítménye alulmúlta a várakozásokat, de a logisztikai társaság súlya a kereskedésben nem olyan jelentős, hogy az a piac egészére kihasson - jegyezte meg Nagy András.

A Richternél a pozitív eredmények ellenére sem lehet számítani jelentős árfolyamreakcióra, ugyanis egyszeri tétel áll a kedvező adatok mögött - hangsúlyozta a szakértő.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 374,98 pontos, 0,99 százalékos csökkenéssel, 37 541,33 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt. A Mol 34 forinttal, 1,18 százalékkal 2836 forintra gyengült, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 230 forinttal, 2,09 százalékkal 10 750 forintra esett, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal 457 forintra erősödött, forgalma 251,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5400 forintra nőtt, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!