A részvénypiac forgalma 30,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy jelentős mozgások voltak megfigyelhetőek a nap folyamán a BÉT-en; délelőtt a mínuszok domináltak, dél körül azonban megváltozott a kereskedés iránya.

A fordulatban meghatározó volt az OTP szerepe, óriási forgalmat könyveltek el a pénzintézet papírjai - jegyezte meg az elemző. A legnagyobb nyertes a nap folyamán a Mol volt - fűzte hozzá.

A szakember pozitívumnak tartja, hogy a forint erősödni tudott. A piac szerinte a csütörtököt várja, arra kíváncsi, hogy a jegybank milyen döntést hoz az egyhetes betéti tenderen.

A Mol 116 forinttal, 4,77 százalékkal 2546 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 175 forinttal, 1,04 százalékkal 17 080 forintra nőtt, forgalmuk 22,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,23 százalékkal 430 forintra csökkent, forgalma 100,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,29 százalékkal 8625 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4245,77 ponton zárt kedden, ez 32,06 pontos, 0,75 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!