A BÉT-en péntek késő délelőtt 2,9 százalékos veszteséggel 690 forinton - azaz a célár alatt 15 százalékkal - forgó papírok esetében azzal indokolta a döntést a Nomura elemzője, hogy várhatóan tovább csökkennek a cég bevételei és az EBITDA is. A Bloomberg által idézett, csütörtök este kelt elemzés szerint a cég teljesítménye láttán aligha lehet bízni abban, hogy közeledik az inflexiós pont, illetve az alaptevékenységből származó bevételek csökkenési üteme végre visszapattan a közeljövőben.

A Telekom csütörtökön mérsékelte idei prognózisát, a kelet-európai recesszióra hivatkozva. A cég az év egészét tekintve 2 százalék körüli bevétel- és 5 százalékos EBITDA-csökkenésre számít.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!