Mtelekom - döntöttek a montenegrói tőkeleszállításról

A Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a Crnogorski Telekom A. D. Podgorica közgyűlést tartott, amelyen 17,1 millió euró (mintegy 5,3 milliárd forint) összegű jegyzett tőke leszállításról határozott - közölte a cég a tőzsde honlapján szerdán.
MTI-Eco, 2014. március 5. szerda, 16:06
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint az elfogadott 17,1 millió euró összegű tőkecsökkentés (141,0 millió euróról 123,9 millió euróra) keretében keletkezett forrást kifizetik a részvényeseknek.

A társaságban 76,53 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 13,1 millió euró (4,1 milliárd forint) összegre jogosult a kifizetésből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK