MTelekom: elutasították a kisbefektetők keresetét

A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletében elutasította azt a kisrészvényesi keresetet, amelyben a 2009. június 29-én tartott közgyűlésen hozott határozatok hatályon kívül helyezését kérték.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 17:21
Fotó:

A Fővárosi Bíróság, mint első fokú bíróság június 16-án kihirdetett ítéletében elutasította két magyar kisrészvényes keresetét, amelyben a felperesek a Magyar Telekom 2009. június 29-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését kérték - közölte a tőzsdei társaság.

A közlemény hozzáteszi: tekintettel arra, hogy a felperes részvényesek megfellebbezhetik a bíróság ítéletét, vagyis az ítélet még nem jogerős, nem
zárható ki teljesen, hogy a Telekomnak ezen perrel kapcsolatban további társasági jogi lépéseket kell tennie egy esetleges fellebbezés és/vagy a fellebbezés kedvezőtlen kimenetele esetén.

A cég közölte továbbá: nem tudja egyértelműen kijelenteni, hogy ezen ügynek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a társaságra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.16 17:51

Direkt szivatják a telekomot, mert valami szerződésüket felmondták... Tiszta óvoda..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html