Múlóban a reggeli európai öröm

Az euró a dollárral szemben, illetve a német DAX részvényindex arra a szintre süllyedt vissza, ahol péntek este zárt, míg a vezetõ európai részvényindexek többsége már mérsékelt mínuszban jár.
portfolio.hu, 2012. június 18. hétfő, 11:17
Fotó: Napi.hu

Közben határozott hozamemelkedés bontakozott ki a spanyol és olasz állampapír piacokon. A 10 éves spanyol hozam már 7,15 százalék körül jár, ami mintegy 25 bázispontos emelkedés a pénteki záró szintrõl és új csúcsot jelent az eurózónában eltöltött időszak alatt. Az 5 éves spanyol CDS-felár 612 bázispontra, minden idõk legmagasabb szintjére emelkedett. A vezetõ spanyol bankrészvények 1-4 százalék körüli esést mutatnak.

Az, hogy teljesen elmúlt a kezdeti piaci optimizmus, egyrészt a görög kormányalakítás, másrészt az EU/IMF hitelprogram újratárgyalási kísérlete körüli kérdõjelekkel, harmadrészt azzal függhet össze, hogy a befektetõk bizonytalanok az európai válságkezelés sikerességével kapcsolatban (mi lesz a spanyol válsággal, lesz-e eurókötvény, egyben tartható-e az eurózóna, stb.) és a mostani kedvezõbb árszinteket használják ki (meglévõ long pozíciók zárására, vagy új short pozíciók nyitására).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK