Múlóban az óvatoskodás New Yorkban

Lendületesen emelkednek a főbb amerikai tőzsdeindexek a kereskedés első óráját követően csütörtökön.
NAPI, 2012. július 26. csütörtök, 16:31
Fotó: Napi.hu

A szerdai óvatoskodást követően a mutatók másfél százalékot meghaladó mértékű erősödést jeleznek, a Dow Jones ipari átlagmutatója 220 pont körüli pluszban állt. A bizakodást a vártnál gyengébb lakáspiaci indikátor sem tudta letörni.

A jó hangulatot erősítette a nyitás előtt megjelent munkaerőpiaci adat, és a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományáról szóló számok, de leginkább talán az Európai Központi Bank (ECB) elnöke, Mario Draghi javította a miliőt. Draghi egy londoni befektetési konferencián arról beszélt, hogy minden szükséges lépést megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák az eurózóna összeomlását, beleértve a túl magas államkötvény-hozamok ellen való küzdelmet is. Az ECB készen áll arra, hogy minden szükséges lépést megtegyen az euró megmentése érdekében - fogalmazott az elnök. Hozzátette: "higgyenek nekem, ez elegendő lesz".

Az is az ECB mandátumán belül van, hogy tegyen a monetáris transzmissziós mechanizmus működését gátló, túl magas eurózónás kötvényhozamok ellen - derült ki Draghi szavaiból, ami úgy értelmezhető, hogy a jegybank (a periféria országainak) kötvényvásárlásaival kényszerítené lejjebb a hozamokat. A közelmúltban a spanyol és az olasz hozamok emelkedtek fenntarthatatlan magasságba, Draghi szavai pedig azt jelzik, az ECB beszáll a két ország megmentésébe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK