Munkabaleset a TVK-ban - két ember meghalt (bővített)

Munkabaleset történt a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepének területén csütörtök délután, a társaság egyik szerződéses partnere alvállalkozójának két munkatársa meghalt - közölte a cég.
MTI, 2012. június 14. csütörtök, 16:14
Fotó: Napi.hu

A cég tájékoztatása szerint az egyik üzemen végzett karbantartási munkálatok során hárman szenvedtek balesetet, az egészségügyi szolgáltató szakemberei megpróbáltak őket újraéleszteni, de két ember esetében ez sikertelen volt. A balesetet szenvedett emberek egy külső vállalkozó cég alkalmazottjai voltak, mellettük egy további munkavállaló is könnyebben megsérült a mentésben, ő a TVK munkatársa. A sérülteket kórházba szállították. A cég a munkabaleset körülményeiről nem közölt részleteket.

Soron kívüli iparbiztonsági vizsgálatot rendelt el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a TVK tiszaújvárosi ipartelepének területén csütörtök délután történt halálos munkahelyi baleset körülményeinek tisztázására - közölte a szervezet. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a külső vállalkozás munkatársai a jelenlegi információik szerint tartályfelújításon dolgoztak; a tartályt körbevették fóliával. Hozzátette: a baleset körülményeit és részleteit a megyei főkapitányság "forrónyomos csoportja" vizsgálja.

Elképzelhetőnek nevezte, hogy a tartály festése közben a fólia alatt olyan gázok keletkeztek, amelyek valamifajta mérgezést okoztak. A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindezek csak az első információk, hiszen a tanúk keresése és az adatgyűjtés jelenleg is tart.

Dobi Tamás megerősítette, hogy a balesetben két férfi vesztette életét, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek. Utóbbiak egyike az elhunytak kollégája, a másik pedig a vegyipari cég munkatársa, ő a mentés közben sérült meg.

Hajdu Márton tűzoltó főhadnagy, az OKF helyettes szóvivője a telephely egyik, csaknem 200 köbméteres tartályánál külső karbantartási munkálatokat végeztek a munkások. A tartályt és az állványzatot fóliával letakarták, és ez alatt dolgoztak. A baleset okának és körülményeinek vizsgálatát megkezdték.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kivonult a helyszínre. A környezeti mérések alapján megállapították, hogy az üzem környezetében tartózkodókat és a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti - olvasható a dokumentumban.

A sérültek állapotáról a Borsod megyei kórházban azt mondták: nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedtek, jelenleg is az egészségügyi intézmény toxikológiai osztályán ápolják őket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2012.06.14 19:29

Az ócsó alvállalkozói lánc hatása. Csak így tovább! Had fogyjon a pórnép.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bhole, 2012.06.14 19:08

Kínai tőke, kínai biztonság. Ők vannak elegen, mi nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html