Mínuszban zártak vezető amerikai indexek: a Dow 0,4, az S&P 500 és a Nasdaq pedig egyaránt 0,3 százalékot vesztett értékéből.

A kiemelkedő részvények között az AIG említhető, amely 3,2 százalékkal drágult, miután az amerikai kormány és a cég között megszületett az egyezség az adófizetői pénzből dobott 182,3 milliárd dolláros mentőöv visszafizetésének tervéről.
 

A Dow szeptemberben legjobban teljesítő vállalata, a Caterpillar csütörtökön 1,6 százalékot esett, míg a nap legnagyobb vesztese az indexen belül az American Express volt 2,4 százalékos értékvesztéssel.


Az S&P 500 tíz ágazata közül csak az energiaipari papírok emelkedtek, azok között is az Occidental Petroleum emelhető ki, amely 2,2 százalékkal drágult.


Minden veszteség ellenére azonban az DJIA az elmúlt 71 év legjobb szeptemberi eredményét produkálta a maga 7,7 százalékos emelkedésével.


Az S&P 500 indexéről hasonló mondható el: a mutató még az ehavi 8,8 százalékos vesztességgel is a legjobb szeptemberét zárta 1954 óta.


A Nasdaq e havi 12 százalékos nyereségével 1988 óta a legjobb szeptemberét zárta a mai nappal.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!