Munkanélküliek emelik a Wall Streetet

Erősödéssel nyitottak az egyesült államokbéli tőzsdék pénteken, a vártnál jobb munkanélküliségi adat támogatja az emelkedést.
NAPI, 2010. március 5. péntek, 16:01
Fotó:

A szektorok között a nyersanyag- és energiacégek jól teljesítenek, de az ipari társaságok papírjai is kiemelkedően drágulnak. Az emelkedést támogatja az olaj jegyzésének 81 dollár fölé emelkedése, és a fémpiaci árfolyamok erősödése is ebbe az irányba hat.

A jó hangulathoz a nyitás előtt napvilágot látott munkaerőpiaci jelentés is hozzájárult, miután az az elemzők által vártnál kedvezőbb képet mutatott.

A fontosabb hírek között ott van a Nikkei értesülése is, amely szerint a Bank of Japan további monetáris enyhítésre készül.

A dollár erősödött az euróval szemben; a tengerentúli devizakereskedők továbbra is a görög történetre figyelnek elsősorban.

A nyitás után szűk fél órával a Dow ipari átlaga, a Nasdaq és az S&P 500 index egyaránt 0,7 százalék emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK