A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt tájékoztatás szerint a 4iG és az állami MVM-csoporthoz tartozó MVM NET "WDM eszközök szállítása" tárgyában kötött keretszerződést június 16-án, és a felek aláírták a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelést, amelynek értéke nettó 1,313 millió euró (mintegy 460 millió forint).

A szerződés keretében beszerzendő Nokia eszközök és megoldások támogatják az úgynevezett WDM (Wavelenght Division Multiplexing) technológiát, amely növeli az optikai szálak áteresztő képességét, így ugyanazon az optikai szálon több, egymástól független optikai jelfolyam vihető át - írta a 4iG.

A 4iG tavaly júniusban 2,679 milliárd forintos megrendelést nyert el az MVM-csoporthoz tartozó MVMI Informatikai Zrt.-től.

A gondoskodó állam

A 4iG tavaly sikeres évet zárt, értékesítésének nettó árbevétele a 2018-as 14,007 milliárd forintról 41,129 milliárd forintra, adózott eredménye 101,9 millió forintról 2,827 milliárd forintra, az EBITDA 841,6 millió forintról 4,075 milliárd forintra nőtt a társaság konszolidált, nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült jelentése szerint.

A 4iG Nyrt. 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények záróára pénteken 628 forint volt, 7 forinttal, 1,1 százalékkal alacsonyabb az előző záróárnál. A részvények legmagasabb árfolyama 1182 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt az elmúlt egy évben - írta az MTI.

Szerdán jelentette be Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, hogy tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG-ben. Jászai KZF Vagyonkezelő Kft.-je a Mészáros Lőrinc és családja többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. 9,95 százalékos és a Konzum PE Magántőkealap 11,63 százalékos részvénycsomagját vásárolja meg. Jászai befolyása így 61,79 százalékra növekszik a 4iG-ben.

4iG saját részvény 3,23 százalék, közkézhányad 34,98 százalék - ismertette a társaság az MTI-vel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!