A NABI Autóbuszipari Rt. 2005. május 26-án bejelentette, hogy a NABI Inc 100 százalékos leányvállalatával közösen megállapodást kötött (Master Support Agreement, MSA) a hitelezőikkel, amely biztosította egyrészt a MSA érvényességi ideje alatt a meglévő hitelszerződéseik megsértése alóli átmeneti és feltételes felmentést, másrészt a NABI biztosított hiteleinek átszervezését. A hitelezőkkel kötött megállapodás értelmében a NABI vállalta, hogy folytatja az átszervezéseket a hitelek csökkentése érdekében. Az MSA az eredeti feltételek szerint 2005. november 30-án megszűnt volna; azonban a határidőt a hitelezőkkel való tárgyalások eredményeképpen 2005. december 31-ig meghosszabbították. A NABI a január 2-i bejelentés szerint kérte az MSA további meghosszabbítását, amelyre szóban ígéretet kapott. A buszgyártó ma közölte, hogy a meghosszabbításra sor került, az új lejárati dátum január 17.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!