NABI kurzus 0 és 294 forint között

A pénteken bejelentett hitelezőkkel való megegyezés és közgyűlés után, ha elemzés nem is, de vélemény már született elemzői részről.
Madarász János, 2005. május 30. hétfő, 11:31
Fotó:

A Concorde Értékpapír t. számításai szerint egy részvény értéke valahol 0 és maximum 294 forint közt lehet, így az utóbbi két nap emelkedését a jelenlegi 290 forint körüli árfolyamig túlzásnak tartja, így ajánlásuk továbbra is eladás.
Mint ismeretes a megegyezés lényege, hogy a NABI adósságállománya 60 millióra csökken, amiért a hitelezők 90 százalékos részesedést szereznek a NABI Inc.-ben (a NABI Rt. legjelentősebb leányvállalata és az angol Optare 100 százalékos tulajdonosa) és 33 százalékos részesedést a NABI Rt.-ben. A maradék 60 millió dollár 5-8 év lejáratú hitelként fut tovább, de csak a NABI Inc. nevén. A NABI Rt. ingatlanjait azonban jelzáloggal terhelik meg a NABI Inc. hitelének erejéig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK