Az S&P 500 1174 ponton áll, ez 2,08 százalékos csökkenés, a Dow 2,05, a Nasdaq 2,3 százalékos mínuszban tartózkodik. A mai nyitás előtt számos pro és kontra érv hangzott el a szakértők részéről, hogy miért egy súlyos katasztrófa első lépése, illetve, hogy miért múló rosszullét és jó vételi alkalom az S&P leminősítése utáni részvénypiaci áresés. A befektetők így nem nagyon tudják eldönteni, hogy mit is kezdjenek a történelmi leminősítéssel. A forgalom minden esetre óriási, ma minden bizonnyal rekordot dönt.

Az egyes szektorok közül egyértelműen az alapanyag-kapcsolt vállalatok a legnagyobb vesztesek 3,5 százalékos eséssel, őket követik az iparvállalatok, a pénzügy és a technológia 2,3 - 2,4 százalékos mínusszal. A legkevésbé továbbra is a fogyasztási javakat előállítók és a közműcégek esnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!