Mindegyik vezető részvény megszenvedte a napot, érdekes volt azonban, hogy az OTP bizonyult a legellenállóbbnak a hét első napján - pedig a Commerzbank háza tájáról érkező hírek nem kedveztek a bankszektornak. A német bank zuhanása ellenére az OTP részvénye a BUX esésénél jóval kisebb mértékben, 0,8 százalékkal csökkent. A bankrészvény így alig több mint 2 milliárd forintos forgalom mellett esett vissza 4505 forintra.

A legrosszabbul a Mol viselte a napot. A magyar olajtársaság részvénye vélhetően a PB gáz árát érintő rezsicsökkentés hírének bizonytalanságával megspékelve 2,6 százalékkal esett vissza, ami újra 16 ezer közeli értéket jelentett zárásra. Így csak lélegzetvételnyi időt kapott a Mol árfolyama az esésben, a 16 060 forintos záró ár ráadásul napi mélypontot is jelentett.

Érdekes, hogy a közelgő osztalék ellenére jó nagyot esett a Magyar Telekom papírja is. A részvény a technikailag fontos 410 forintos határ alá zárt, ami egyáltalán nem jó előjel. A részvény 1,7 százalékkal 406 forintra csökkent, így a sokkak által várt 460-480 forintos szintek elérésére minimális esély maradt.

Vegyesen zártak viszont a gyógyszerrészvények: a Richter 1,4 százalékkal 33 210 forintra csökkent, míg az Egis közel 2 százalékot emelkedett és így 18 145 forinton fejezte be a napot.

A BUX összességében 1,4 százalékot csökkent, ami 17 872 pontos záró értéket takart. Érdekes, hogy a decemberi határidős index nem ennyire pesszimista, ez a lejárat csupán 0,5 százalékot csökkent 18 300 pontra, így mintegy 400 pont a kettő közötti különbség, ami még mindig inkább optimizmust jelent a befektetők részéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!