Nagy forgalomban nagyot esett Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,4 százalékkal 39 108 pontra esett kedden.
Szabó Zsuzsanna, 2019. augusztus 27. kedd, 18:03
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A részvénypiac forgalma az átlagosnál jóval magasabb, 24,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint kedvező európai hangulatban csökkent a magyar tőzsde, ami főleg az OTP jelentős esésének a következménye. Úgy vélte, ezt az MSCI-átsúlyozás is okozhatja, ugyanis az új indexben valószínűleg kisebb súllyal fog szerepelni az OTP.

A többi részvény esetében iránykeresést lehetett látni. Európában jó hangulat volt, a francia és a német index is 0,7 százalékkal emelkedhetett, valamint az amerikai piac is pluszban nyitott, 0,3-0,4 százalékos emelkedést lehet látni a különböző indexeknél - mondta a vezető elemző.

A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,35 százalékkal 2876 forintra csökkent, 4,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 360 forinttal, 2,91 százalékkal 12 000 forintra esett, forgalmuk 15,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,71 százalékkal 425 forintra erősödött, forgalma 261,7 millió forint volt.

A Richter-papírok 22 forinttal, 0,46 százalékkal 4790 forintra gyengültek, forgalmuk 3,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK