A társaság hétfőn közölte, hogy elindította az elsődleges részvénykibocsátási folyamatot, amelynek eredményeként egyszerre jelenik majd meg a hongkongi tőzsdén, illetve a technológiai vállalatoknak szánt sanghaji elektronikus tőzsdén.

Az Alipayt üzemeltető Ant csoport - amely Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba leányvállalata - a világ legértékesebb technológiai startupjai közé tartozik. Azt egyelőre nem közölte azt Ant, hogy az elsődleges részvénykibocsátás keretében hány részvényt, milyen árfolyamon és mikor kíván bevezetni.

A Reuters hírügynökség korábban úgy értesült, hogy az Ant még idén bevezetné részvényeit a hongkongi tőzsdére, és a célja az, hogy az ez alapján számított piaci tőkeértéke meghaladja a 200 milliárd dollárt.

Az Ant értékét 2018-ban mintegy 150 milliárd dollárra becsülték tőkevonzási képessége alapján.

A New York-i Nasdaq mintájára Sanghajban tavaly elindított új tőzsdei platformon, a Star Marketen elsődleges részvénykibocsátás révén csaknem hétmilliárd dollárt gyűjtöttek kínai vállalatok az első fél évben. A "sanghaji Nasdaq" létrehozásával az volt a cél, hogy segítsék tőkéhez jutni az ígéretes vállalkozásokat fejlődésük finanszírozására úgy, hogy a kontinentális Kínában tartsák az ország jövőbeni technológiai kincsesbányáit - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!