A vezető részvények árfolyama vegyesen mozgott: a Mol és az OTP erősebb, míg a Magyar Telekomn és a Richter gyengébb szinten zárt az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint bár a magyar tőzsde is emelkedni tudott, de a BUX így is alulteljesítő volt az európai piacokhoz képest. A tőzsdei vállalatok közül a Magyar Telekom "nagy pofont kapott" attól a bejelentéstől, hogy a távközlési adót jövőre kiterjesztik az internetszolgáltatásra is, a Richter árfolyamára pedig egy elemzői leminősítés hatott negatívan.

A kormány kedden nyújtotta be a parlamentnek a 2015. évi adótörvényeket. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az új intézkedések között említette a távközlési adó kiterjesztését az internetszolgáltatásra. A távközlési szolgáltatóknak eddig a hanghívások után kellett - hívásonként és megkezdett percenként -, valamint a küldött sms-ek és mms-ek után adót fizetniük, jövőre pedig az adatforgalmat is adó terheli majd.

A Mol 2,2 százalékkal 11 760 forintra emelkedett, 868,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,50 százalékkal 4059 forintra drágultak, forgalmuk 2,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,9 százalékkal 348 forintra esett 714,4 millió forintos forgalom mellett. A Richter papírok árfolyama pedig 0,3 százalékkal 3840 forintra csökkent 482,2 millió forintos forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!