Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem sokkal a Facebook után a Twitter részvényeit is kivégezték a befektetők, miután a havi aktív felhasználók száma stagnálást mutatott (335 millió a várt 338 millióval szemben), sőt a következő negyedévben vissza is eshet - írja a Profitline.

A stagnálás fő oka nem is annyira a növekedés elmaradása, mint inkább a hamis és robot felhasználók kiirtása miatt alakult így. A portál arról ír, hogy a második negyedéves EBITDA ugyan kisebb mértékben meghaladta a várakozásokat, azonban a most folyó negyedévre 215 és 235 millió dollár közti a EBITDA-t vár a cég, ami jóval elmarad a 268 millió dolláros konszenzustól.

Csütörtökön a Facebook zuhant óriásit. A cég részvényeinek zuhanásával akkorát csökkent egy nap alatt a piaci értéke, mint korábban egyetlen cégnek sem. Egy évnyi magyar GDP-nél is több a veszteség.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!