Az IMF, az EU és a Világbank vártnál nagyobb, 25,1 milliárd dolláros mentőövét pozitívan fogadta a piac - vázolta a bankközi szerda délelőtti eseményeit az ING Bank devizaüzletágának vezetője, aki szerint a csomag markáns jelzés a spekulánsoknak, hogy nem hagyják elkallódni Magyarországot. Kolba Miklós hozzátette: miután 254,80 forintig esett az euró, azok, akik még 280 felett nyitottak pozíciókat még gyengébb forintra számítva, pár nap alatt 15-25 forintot is veszíthettek az uniós deviza egységén.

Délelőtt háromnegyed tíz tájban az euró 257, a dollár 202,20, a svájci frank 176 forinton forgott.

A szakember úgy véli, hogy bár 255-260 között lenne a reális euróárfolyam, lefelé is túlreagálhatja az eseményeket a piac, így akár 250-252 forintig is süllyedhet a jegyzés, míg ha magyar szempontból globálisan rosszabbra fordul a helyzet, nem kizárt a 270-es kurzus sem. Ha viszont az állampapírpiacba visszatérne az élet, az említett 255-260-as sáv alatt stabilizálódhatna az euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!