Az AutoWallis a 2019-ben meghirdetett stratégiájában közzétett, 2024-re vonatkozó egyes előrejelzéseit már jóval korábban, 2021-ben felülmúlhatja, a várakozásaik szerint az árbevétel jövőre megtriplázódhat, 230 milliárd forint fölé nőhet a 2018-as 65,5 milliárdról. Az EBITDA kapcsán azt várják, a 2018-as több mint a duplájára, 6 milliárd forint fölé emelkedhet. Az ugrásszerű növekedés az idén bejelentett és már végrehajtott hat akvizíciónak és üzletfejlesztésnek köszönhető, amelyek ha teljesülnek, 2021-ben akár 165 milliárd forinttal növelhetik az AutoWallis árbevételét (stratégiájában az AutoWallis átlagosan évente egy felvásárlással, 2024-re akvizíciókkal triplázódó árbevétellel számolt). Az AutoWallis részben a már bejelentett tranzakciók finanszírozására 1,4 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre három neves magyar intézményi befektető (Széchenyi Alapok, Generali Alapkezelő Zrt., Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt.) részvételével.

A 2021-es megemelt tervszámokhoz hozzájáruló tranzakciók közül a legnagyobb az Opel márka importőri jogainak megszerzése előbb három régiós országban (Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia), majd Magyarországon is, melyek jövőre 100 milliárd forintot meghaladó mértékben növelhetik az AutoWallis árbevételét. A második legnagyobb tranzakció a Nyugat-Magyarországon meghatározó pozícióval rendelkező, hét autómárka értékesítésével és márkaszervizelésével foglalkozó Iniciál Autóház többségi tulajdonrészének megszerzése, mely jövőre több mint 18 milliárd forinttal járulhat hozzá a növekedéséhez. A tervek szerint kb. 24 milliárd forintos árbevételt hozhat a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedésnek (Wallis Motor Ljubljana), valamint a Jaguar és Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogának megszerzése, és a kereskedés megkezdése Magyarországon. 8 milliárd forintnál nagyobb mértékben járulhat hozzá az AutoWallis jövő évi árbevételéhez a legnagyobb magyar Opel és a harmadik legnagyobb KIA kereskedést üzemeltető Wallis Kerepesi akvizíciója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!