Az amerikai pénzügyminisztérium közlése szerint 312 millió dollár értékben értékesített Citigroup részvényekre szóló warrantokat (opciós jegyeket). A két eladott opció közül az A típusúból 1,01 dolláron értékesítettek 255 millió dollár értékben. Ezek 2018. december 31-ig szólnak és tulajdonosuk 10,61 dolláros lehívási áron vehet a bankóriás papírjaiból. A B típusúból, amely 2018 október 28-án jár le és 17,85 dolláros lehívási árra szól 210 millió darabot értékesítettek 26 centes árfolyamon, az értékesítés során a meghirdetett minimum árfolyam 15 cent volt.


A pénzügyminisztérium a warrantokhoz a 45 milliárd dolláros mentőcsomag keretében jutott, tájékoztatásuk szerint eddig 12,3 milliárd dollárt nyertek a bankóriás megmentésével - tudósított a Marketwatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!