A Rába speciális alkalmazású tehergépjármű futóműveivel hosszú ideje jelen van a tengerentúli piacokon. A Marmon-Herrington és a győri cég partnersége polgári felhasználású termékek szállításával indult, ami 2006-ban egy projekt alapú megbízásnak köszönhetően katonai terepjáró futóművek gyártásával egészült ki. Az Marmon-Herrington és a Rába több évtizedes együttműködésének most egy jelentős dél-amerikai üzlet adott új lendületet. A felek nemrég megkötött megállapodása értelmében a Rába 2013 végéig több mint 15 millió dollár értékben szállít speciális hajtott mellső futóműveket amerikai partnerének. A forgalom a két cég relációjában 2013-ban meghaladhatja a 13 millió dollárt - közölte a Rába.

Az új megbízás hátterében brazil piaci igények állnak. A 2014-es labdarúgó világbajnokságra és a 2016-os olimpiai játékokra készülő országban ugyanis élénk kereslet mutatkozik a belbiztonsági feladatokra bevethető könnyű szállító járművek iránt. A Rába termékeit Brazília legnagyobb haszongépjármű-gyártója építi be speciális járműveibe. "A mezőgazdasági szegmensben idén elért sikereink után most egy újabb stratégiai piacon erősítettük meg pozícióinkat. Amerikai partnerünk felkérése egyben visszaigazolást is jelent vevő-fókuszú stratégiánk helyességéről" - emelte ki Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Az üzlet nagágrendjét jól mutatja, hogy a 2013-ra várt 13 millió dolláros forgalom jelenlegi árfolyamon számolva meghaladja a Rába tavalyi árbevételének 7 százalékát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!