Az Államadósság Kezelő Központ Rt. mai aukcióján, amelynek keretében hathónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek kerültek értékesítésre, kétszeres túljegyzés mellett több mint egy százalékponttal nőtt az átlaghozam a legutóbbi árveréséhez képest. A legalacsonyabb elfogadott hozam 8,70, a legmagasabb 9,26 százalék volt. A kialakult 9,26 százalékos átlaghozam 113 bázisponttal haladta meg a június 18-i árverés hozamát, ám 15 bázisponttal a tegnapi másodpiaci benchmark alatt maradt. A felajánlott 35 milliárd forintnyi állampapírra összesen 78,7 milliárd forint értékben születtek ajánlatok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!