A 2007 éprilisi lejáratú kötványeket átlagosan 10,12 százalékos hozammal értékesítették, 18 bázisponttal magasabban mint négy héttel korábban. A maximális hozam 10,14, a minimum 9,94 százalék volt. A 2020-ban kifutó állampapírok aukcióján az átlaghozam 8,04 százalékos volt, ami 60 bázisponttal haladja meg a legutóbbi aukción elért értéket. A hozamok 8,0 és 8,05 százalék között szóródtak. A három éves lejáratú papírokra 128,5, a tizenöt évesekre 28,5 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatokok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!