A világ legnagyobb gyorséttermi hálózata szerdán közölte, hogy nettó nyeresége 811,5 millió dollár volt az év első három hónapjában, 32,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az egy részvényre jutó eredmény 1,21 dollárról 84 centre csökkent az elemzők által prognosztizált 1,06 dollárral szemben. Az árbevétel az elemzői várakozásokkal egybevágóan 11 százalékkal 5,96 milliárd dollárra esett. A cég árfolyamhatásokkal és az átszervezési költségekkel magyarázza a nyereség csökkenését.

A McDonald's évek óta teret veszít versenytársaival szemben, és hírnevét Kínában és Japánban alaposan megtépázta néhány élelmiszer-egészségügyi botrány. A vállalat három hónapja hivatalban lévő új vezérigazgatója, Steve Easterbrook május elején jelenti be a vállalat átalakításának részletes programját, amelynek rész lesz többek közt béremelés, az antibiotikumok visszaszorítása a felhasznált szárnyashúsban és a termékkínálat korszerűsítése.

A program végrehajtása nem lesz zökkenőmentes. A McDonald's hálózat túlnyomó részt franchise alapon működik, és sok üzlettulajdonos várhatóan nem tudja vállalni a tervek végrehajtásával kapcsolatos anyagi terheket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!