Nagy átrendeződés a Konzumnál: Mészáros 53 százalékos tulajdonos lesz

Átrendezik a részvényesek a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonosi szerkezetét. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn este közzétett bejelentés értelmében Mészáros Lőrinc magánszemélyként 53 százalékos tulajdonrészt szerez, a Konzum Nyrt. pedig közvetlen módon 24-ről 47 százalékra növeli befolyását az alapkezelőben.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 29. hétfő, 22:12
Fotó: Napi.hu

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Konzum Management Kft. eladja a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-ben lévő teljes, 76 százalékos tulajdonrészét.

A tranzakcióval a Konzum Nyrt. 47 százalékra növeli befolyását az alapkezelőben, 53 százalékot pedig magánszemélyként Mészáros Lőrinc vásárol meg. A szerzésekhez a Magyar Nemzeti Bank engedélye is szükséges - olvasható a Konzum Nyrt. közleményében.

A Konzum Befektetési Alapkezelő jelenleg a nyilvános Konzum RE Intézményi Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Konzum PE Magántőkealap vagyonának kezelését végzi.

A Konzum PE Magántőkealap lényegi vagyona a Konzum Nyrt. 45 százalékos, a Hunguest Hotels Zrt. 70,2 százalékos, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően pedig az Opimus Group Nyrt. 40,4 százalékos tulajdonából áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK