Nagy az idegesség, kilőtt a félelem index

Meglehetősen idegesen kezdte a hetet az amerikai részvénypiac, a VIX index több, mint 10 százalékkal ugrott.
Napi.hu, 2013. október 7. hétfő, 16:30
Fotó: Napi.hu

Idegesen kezdte a hetet az amerikai részvénypiac, a befektetők egyre inkább aggódva szemlélik a washingtoni eseményeket, a hét végére várt kompromisszum elmaradását. A piac idegességét jelzi, hogy a félelem indexként ismert VIX index - az S&P 500-as index várt volatilitásából számolt mutató - 10 százalékot meghaladó mértékben ugrott meg a kereskedés első perceiben és megközelítette a 19-es értéket. Ilyen magasan utoljára a június végi Fed ülést követően járt a mutató, akkor Ben Bernanke Fed elnök szavait követő eladási hullámban nőtt meg a nyugtalanság a piacokon. Bernanke szavait akkor úgy értelmezte a piac, hogy a jegybank a vártnál hamarabb hozzányúlhat kvantitatív lazítási programjához. Erre végül nem került sor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK