Nagy az öröm Ázsiában

Kitörő örömmel fogadták az ázsiai részvénypiacok is Oszama bin Laden halálhírét, habár a jelentősebb piacok közül zárva volt a hongkongi Hang Seng és a kínai tőzsde is. A tokiói Nikkei 1,4 százalékkal került feljebb, akárcsak a dél-koreai Kospi.
portfolio.hu, 2011. május 2. hétfő, 08:51
Fotó:

Az olaj árfolyamának csökkenése kedvezőtlenül érintette a Woodside Petroleum részvényeit, a papírok a sydney-i parketten 1 százalékot csökkentek. Jó szerepeltek viszont a bányatársaságok részvényei. A Rio Tinto és a BHP Billiton is felfelé vette az irányt, mindkét társaság részvényei 0,8 százalékkal felfelé mozdultak annak ellenére, hogy a többi nyersanyag jegyzése is lefelé indult a hír megjelenését követően.

A japán jen gyengült a dollárral szemben, ez lökést adott az exportcégek részvényeinek a távol-keleti ország tőzsdéjén. A Toyota 2 százalék feletti pluszban fejezte be a hét első kereskedési napját. A Nissan 2,7 százalékot értékelődött fel, míg a Honda is 1 százalék feletti pluszban zárt. A Panasonic és a Canon is erős volt, előbbi 2,8 százalékkal, utóbbi 2,5 százalékkal zárt magasabban pénteki záróáránál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK