Nagy az öröm New York-ban

Nyereségben állnak az amerikai indexek, a piacok részben a Bank of America eredményének örülnek.
Napi.hu, 2014. január 15. szerda, 17:15
Fotó: Napi.hu

A Dow magyar idő szerint délután öt óra körül több mint 120 pontos, azaz 0,8 százalékos emelkedésben volt, a S&P-500 és a Nasdaq indexe 0,7 százalékos nyereségben állt.

A jó hangulatot a Bank of America eredménye alapozta meg: a nagybank 2,8 százalékkal erősödött, miután jelentős nyereséget ért el 2013 utolsó negyedévében és az év egészében. Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja 21,49 milliárd dollár bevétel mellett 3,44 milliárd dollár - részvényenként 29 cent - adózott eredményt ért el a negyedik negyedévben. Elemzők 21,24 milliárd dollár bevételt és részvényenként 26 cent profitot vártak. A Bank of America 2013-ban összesen 12,57 milliárd dollár - részvényenként átlagosan 25 cent - profitot termelt, bevétele majdnem elérte a 90 milliárd dollárt. A bankóriás eredményéhez jelentősen hozzájárult a hitelállomány javulása; a rossz hitelekre félretett fedezet 296 millió dollár volt a harmadik negyedévben és 336 millió dollár az utolsó negyedévben, míg 2012 utolsó három hónapjában 2,2 milliárd dollár.

Emellett a New York-i Fed feldolgozóipari indexe is kelllemes meglepetést okozott: januárban ugyanis jelentősen javultak a feldolgozóipari kilátások és az index értéke 2,2 pontról 12,5 pontra emelkedett, miközben a konszenzus 4 pont volt. A főindex értéke 2,2 pontról 12,5 pontra emelkedett, ami 2012 májusa óta a legmagasabb értéknek számít. Jelentősen javult az értékesítési kilátások megítélése, az új megrendelések alindexe ugyanis 11 pontra emelkedett, ami kétéves csúcsot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK