A Lisala tulajdonolja a Varsói Értékpapír Tőzsdén (GPW) jegyzet Echo Investment S.A. 55,96 százalékát megtestesítő 230 930 856 darab törzsrészvényt. Az üzletrész adásvételi tranzakció zárása a lengyel versenyhatóság jóváhagyását követően történhet meg - tájékoztatott a Wingholding.

A társaság az Echo hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként száll be a vállalatba. A tranzakcióval a magyar Wing régiós szinten is jelentős ingatlanvállalkozássá lép elő.

Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, és az egyetlen, amely egyszerre van jelen a lakó-, a kiskereskedelmi, illetve az irodapiacon. A cég hét lengyel nagyvárosra fókuszálja fejlesztői tevékenységét, az eddigi működése során mintegy 1,7 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett. Az Echo Investment részvényeit 1996 óta jegyzi a Varsói Értékpapír Tőzsde.

"Az Echo Investment tökéletesen felkészült arra, hogy tovább erősítse fejlesztői tevékenységét Lengyelországban, mind a lakó-, mind az iroda-, mind a kiskereskedelmi ingatlanok területén. Ezekben a szegmensekben jelenleg közel 90 projektünk van folyamatban, mintegy 1,3 millió négyzetméter alapterülettel - idézte a közlemény Nicklas Lindberget, az Echo Investment vezérigazgatóját.

Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy az idén húszéves Wing a hazai ingatlanpiacon elért sikereire alapozva, stratégiai célnak tűzte ki a nemzetközi terjeszkedést.

"A lengyel cég eredményeit ötvözve a Wing hazai ingatlanpiacon megszerzett egyedülálló szaktudásával és vezető pozíciójával, régiós szinten is meghatározó szereplővé válhatunk" - mondta.

A Wing a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég minden piaci szegmensben aktív, irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és lakóingatlanokat is fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. Az elmúlt 20 év során mintegy egymillió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett.

A Wing Zrt. 2018 elején kezdte meg a nemzetközi terjeszkedést Bulgáriában, miután megvásárolt két Szófiában található irodaházat.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!