Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 225 válogatott részvény Nikkei-mutatója 7,3 százalékkal 14 483,98 pontra esett csütörtökön, míg az átfogóbb Topix 6,9 százalékkal 1188,34 pontra süllyedt. Ekkora napi csökkenés legutóbb 2011. márciusában, a fukusimai földrengés idején volt, amikor 10,55 százalékos esett egy nap alatt a japán börze irányadó indexe.

A napi visszaesést több tényező okozta, így a vártnál gyengébb kínai feldolgozóipari adat, a japán állampapír-piaci hozamok megugrása, a jen erősödése a dollárral szemben, továbbá Ben Bernanke Fed-elnök szerda esti nyilatkozata.

Lendületet adott az árfolyamzuhanásnak az is, hogy a Nikkei 7,5 százalékkal emelkedett a 25 napos mozgóátlag felé, ami technikai elemzők szerint a piac markáns túlvettségének a jele.

A tokiói börze forgalma rendkívül magas, 5837 milliárd jen volt.

Szöulban a Kospi - a tokiói események hatására - 1,24 százalékkal 1969,19 pontra süllyedt.

A kínai kontinentális piacon a Shangai Composite 0,50 százalékos napi csökkenéssel állt, míg a hongkongi HSI 2,5 százalékos mínuszban volt az európai tőzsdenyitás előtt nem sokkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!