Nagy esés a Wall Streeten

Nagyot estek pénteken a New York-i részvényindexek. A befektetőket elsősorban a kedvezőtlen amerikai makroadatok, valamint a techszektor csalódást keltő gyorsjelentései, illetve prognózisai kedvetlenítették el. A Dow Jones 1,3 százalékos veszteséggel 8 586,40 ponton zárt, az S&P-500 1,4 százalékkal 901,78 pontra hanyatlott, a Nasdaq Composite 1 376,19 pontos záróértéke pedig 3,3 százalékos zuhanást takart.
Ádám Viktor, 2003. január 20. hétfő, 08:01
Fotó:

A Microsoft a várakozásoknál ugyan nagyobb eredményről számolt be s fennállása óta először osztalékot is fizet, ám az elemzői konszenzustól elmaradó forgalmi prognózist tett közzé. Az IBM eközben tovább zuhanó nyereségről adott számot, a Sun Microsystems rekordnagyságú mínuszt produkált, a chipjeiről ismert AMD pedig tovább növelte veszteségét. A piacot nem nyugtatta meg, hogy a General Electric profitja a várakozásoknak megfelelően, 21 százalékkal esett vissza, ám annak megörültek a befektetők, hogy a Bristol-Myers Squibb optimista nyereség-előrejelzést közölt. Ha mindez nem lett volna elég, a befektetők kedvét az amerikai fogyasztói bizalom apadása és az ipari termelés váratlan visszaesése is elvette a vásárlástól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK