Nagy esés Ázsiában

Elemzők szerint a nagy amerikai eladási hullám ijeszthette el az ázsiai befektetőket, az MSCI pánázsiai index két hete nem esett ilyen nagyot, mint szerdán.
Kasnyik Márton, 2010. június 23. szerda, 09:04
Fotó:

Főleg a Dow Jones Ipari Átlagot 1,4 százalékkal bedöntő gyenge amerikai ingatlaneladási adat nyomta rá a bélyegét az ázsiai tőzsdék hangulatára, elnyomva a korábbi optimista hangulatot.

A várakozások borúlátóbbá válása miatt estek a nagy exportőrcégek, például a japán Toyota, amely 1,7 százalékot, vagy a Nintendo, amely 3,6 százalékot esett.

A jüan felértékelése által kiváltott jó hangulat is oda, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a felértékelés üteme rendkívül lassú lesz.

A hongkongi Hang Seng 0,41 százalékot, a tokiói Nikkei225 1,87 százalékot, a szöuli Kospi 0,33 százalékot, a sanghaji kompozit index pedig 1,05 százalékot esett a szerdai kereskedési nap végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK