Bár a török jegybank kamatemelése miatt nagy pluszokkal indult a szerdai kereskedés, már a délelőtt folyamán megtört a lendület és a kora délutáni óráktól folyamatosan mínuszban állt a BUX. Ekkor ugyanis ismét felerősödtek a feltörekvő piacok miatti aggodalmak, így a nap végére egészen 18546,8 pontig esett az index, ami 0,9 százalékos bukásnak felel meg.

A rossz hírek főképp az OTP-t ütötték ki, a bankpapírok ugyanis 6 százaléknál is nagyobbat estek a nap folyamán, így a kereskedés végére 1,9 százalékos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni. A blue chipek mindegyike a vörös tartományban zárt: a Richter 0,2, a Mol 0,3, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékkal.

A forgalmat tekintve kiemelkedő az OTP a maga 11 milliárdjával, a második helyezett Mol ehhez mindössze 1,6 milliárdot tudott felmutatni. A képzeletbeli dobogóra egyébként a Richter fért még fel 1,2 milliárdos részvényforgalommal.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!