Nagy eséssel kezdett Amerika

Az S&P lépésének hírére másfél százalék körüli mínuszban kezdték a hetet a vezető amerikai részvényindexek.
NAPI, 2011. április 18. hétfő, 16:00
Fotó:

Az amerikai államadósság kilátásainak lerontása betett a hangulatnak a Wall Street-en is. A vezető amerikai részvényindexek másfél százalék csökkenést mutatnak a kereskedés első fél órájának a végén, az S&P 500 21 pont esés után 1298 ponton, a Dow Jones Industrial 211 pontos esést követően 12 130 ponton jár. A legnagyobb esést nem is a pénzügyi szektor, hanem az olajipari vállalatok kénytelenek elkönyvelni, a 2 százalékos olajáresésre a szektor alindexe 2,5 százalékos csökkenéssel reagált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK