Nagy eséssel nyitottak az európai tőzsdék

Közel 1 százalékos eséssel nyitottak a nagyobb európai tőzsdék kedden, folytatva az amerikai és az ázsiai tőzsdék által megnyitott sorozatot.
NAPI, 2010. augusztus 24. kedd, 09:14
Fotó:

Eredményei bejelentését követően az Antofagasta papírjai 2,8 százalékot, a WPP részvények 2 százalékot, a Cairn Energy részvényei pedig 3,6 százalékot estek. A Persimmon ezzel szemben 2,4 százalékot ugrott felfelé.

A londoni FTSE 100 0,7 százalékkal, a frankfurti DAX és a madridi IBEX 0,8 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,9 százalékkal nyitott alacsonyabban a tegnapi a zárásnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK