A jelenleginél mintegy 40 százalékkal alacsonyabb árfolyamokat vár az amerikai tőzsdéken jövőre Jeffrey A. Hirsch, a Stock Traders almanach szerzője, tőkepiaci szakértő. A részvénypiacok ciklikusságát vizsgáló szakértő szerint a Dow Jones Industrial 2014 év közepén érheti el az esés során mélypontját, nagyjából 9000 és 1000 pont között. Az ezt követő újabb felfelé menet után 2017-2018-ban újabb mélypont következhet - írja.

Hirsch már két évvel ezelőtt előre jelezte, hogy a részvénypiac a 2014-es visszaesést megelőzően legalábbis tesztelni fogja korábbi csúcsait, ez most meg is történt, sőt az S&P 500-as index és a Dow Jones Industrial jócskán át is törte a 2000-ben illetve 2007-ben beállított csúcsát. Hirsch szerint azonban ez nem ok arra, hogy változtasson korábbi előrejelzésén, sőt, a mostani emelkedés hevessége szerinte csak még valószínűbbé teszi a masszív korrekciót. A szakértő szerint új tartós bikapiac, amelyben a részvényárfolyamok a mostani szinteket jelentősen meg tudnák haladni nem várható 2017-2018 előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!