A magyar tőzsde szempontjából az egyetlen pozitív fejelményt a kedvező magyar államháztartási adat jelentette napközben, nem valószínű azonban, hogy ennek tudható be a BUX nap végi szárnyalása. A nap elején még pluszban nyitó tőzsdeindex ugyanis kora délutántól egyre nagyobb mínuszt hozott össze, a 23 446 pontos alját pedig a várakozásoknál rosszabb amerikai makroadat után érte el fél háromkor. Innen azonban némi oldalazás után a napi végi hajrának betudhatóan sikerült pluszban zárni. Igaz a 23 670 pont csupán 0,1 százalékos többletett jelentett.

A nap végi felhúzás elsősorban az OTP részvényeinek volt köszönhető, amelyek a napközbeni 6089 forintos mélypontról zárásra 6225 forintig 1,2 százalékos pluszba tudtak felkapaszkodni. A Richternek is sikerült előző napi záró értéke felett befejezni  a napot, a gyógyszergyártó 0,4 százalékkal 37 850 forintra emelkedett.

Az olaj árának a zuhanása nem tett viszont jót a Molnak. Az olajtársaság részvénye 1 százalékkal 23 495 forintra csökkent, igaz napközben ennél alacsonyabban 23 315 forinton is járt.

A Magyar Telekom viszont  amely sokáig egyedül volt pluszban pont a nap végére engedte el magát. A záró szakasz lekötésének betudhatóan a részvény végül 0,4 százalékkal  558 forintra emelkedett.

 

Sok dráguló részvény nem volt csütörtökön a kisebb részvények között sem. A Fotex tudott 1,3 százalékkal 393 forintra emelkedni, az Egis 19 900 forintos záró ára 0,1 százalékos pluszt jelentett. Esett viszont a Nutex 3, a Genesis pedig majdnem 4 százalékkal. Előbbinél ez 262 forintos, az utóbbinál 151 forintos záró árat takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!