Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai kereskedési idő végén a pán-európai Stoxx 600 és az FTSE Eurofirst 300 indexek az euróövezeti EuroStoxx50 mutatóval együtt egy százalék nyereségben jártak.

A nem hivatalos záró adatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,77 százalék nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést, Frankfurtban 1,45 százalékot nyert a DAX index, a párizsi CAC-40 index pedig 1,32 százalékkal emelkedett. Madridban 0,35 százalék, Milánóban 1,81 százalék lett a zárásra elért nyereség.

A piacok bizakodó befektető hangulattal nyugtázták szerdán publikált meglehetősen kedvező európai GDP-növekedési adatokat.

Szerdán a médiaipar bizonyult az egyik legjobban teljesítő ágazatnak az európai tőzsdéken, ágazati mutatójuk két és fél százalékkal erősödött.

Az egyes részvények közül a Coca-Cola HBC emelkedett ki hat százalékot meghaladó erősödésével a piaci várakozásokat felülmúló éves eredmény beszámolójának köszönhetően. A cég a Stoxx 600 index legjobban szereplő papírjai közé emelkedett.

A svájci Credit Suisse éves veszteségről számolt be és így sorban a harmadik évet zárta deficittel. Mérlegadatai azonban jobbnak bizonyultak a vártnál, részvénye így három és fél százalékkal erősödött.

A francia Credit Agricole negyedik negyedévi nyeresége viszont 33 százalékkal növekedett, részvénye viszont több mint három százalékkal veszített árfolyamából.

A svéd H&M üzletlánc részvénye közel öt százalékkal gyengült annak hírére, hogy az internetes értékesítések idén várt növekedésével párhuzamosan az üzletek forgalmának a csökkenésére számít.

Az olajárak szerdán kezdetben csökkentek, majd emelkedésnek indultak, miután az amerikai nyersolajkészletek múlt heti növekedésének mértéke elmaradt a várakozásoktól. A Brent nyersolaj ára az európai kereskedési idő végén 0,24 százalékos növekedést mutatott hordónként 62,87 dolláron, a WTI pedig 0,05 százalékkal állt magasabban 59,22 dolláron.

A dollár erősödésnek indult a várnál magasabbnak bizonyult januári amerikai inflációs adatok hatására, amelyek növelték a Fed alapkamat-emelésének a valószínűségét.

Az euró árfolyama 0,40 százalékkal 1,2402 dollárra emelkedett, az arany ára pedig 1,53 százalékkal ment fel unciánként 1350,80 dollárra.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!