Ebben elsősorban az játszott szerepet, hogy a cég olyan mértékben csökkentette költségeit, ami ellensúlyozta a globális keresletcsökkenés és az erős dollár hatásait. A Barbie babák, a Hot Wheels autómodellek és a Fisher-Price játékok gyártója 96,2 millió dollár profitról, részvényenként 28 centről számolt be az egy évvel korábbi 80,5 millió dollár, részvényenként 23 cent után. Elemzők arra számítottak, hogy a legnagyobb amerikai játékgyártó részvényarányos eredménye kisebb, 21 cent lesz. A Mattel bevétele 1,16 milliárd dollár volt a június végével záródott három hónapban, megegyezett az egy évvel korábbival. Szakértők szerényebb, 1,13 milliárd dolláros eladási számot vártak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!