BUX
38240

Nagy nap lesz a mai

Az európai részvényindexek csak kis mértékben mozdultak el tegnapi záróértéküktől, a régióban a BUX közel fél százalékot esett, ami a blue chip papírok árfolyamesésének köszönhető - írja a Portfolio.hu.

portfolio.hu, 2015. március 18. szerda, 09:38

Nem volt egységes irány a szerdai kereskedésben az ázsiai tőzsdéken, a befektetők a Fed monetáris politikára vonatkozó iránymutatására várnak. A kínai indexek ugyanakkor látványosan felülteljesítette társait, továbbra is a gazdaságélénkítő lépésekre történő spekuláció hajtja a tőzsdét. A hét legfontosabb eseménye a Fed két napos ülésének a vége, amiben iránymutatást kaphatunk a monetáris politika irányról és arról, hogy vajon kapunk-e újabb információkat az első kamatemelés várható időpontjával kapcsolatban, az összes részvénypiac most erre az eseményre figyel.

A mai nap irányát egyértelműen a Fed bejelentésére való spekuláció fogja meghatározni - írja a Portfolio.hu. Az irányadó nyugat-európai indexek vegyes képet mutatnak, a DAX és a CAC 40 értéke kis mértékben gyengül, a FTSE értéke pedig 0,3 százalékot emelkedett. Jól látszik, hogy a befektetők inkább kivárnak a Fed bejelentés előtt.

A hazai tőzsdére is átragadt a várakozó hangulat, a BUX 0,4 százalékos esésével a régió legrosszabban teljesítő indexe, ami a blue chipek árfolyam esésének tudható be. Egyedül a Mol árfolyama tud kis mértékben emelkedni.