Nagy pofon volt az IBM-eredmény

Pluszban zártak a tengerentúli indexek pénteken, de a Dow-ra nagy csapást mért az IBM.
NAPI, 2013. április 19. péntek, 22:53
Fotó: Napi.hu

A Dow 0,1, az S&P-500 0,9, a Nasdaq 0,3 százalékos nyereségben zárta a hét utolsó kereskedési napját. Heti teljesítményt illetően a Dow és a S&P-500 2,1, a Nasdaq 2,7 százalékos mínuszban maradt az előző héthez képest.

A DJIA indexet legnagyobb súlyozású tagja, az IBM rántotta le, miután negyedéves jelentésében várakozásoktól elmaradó forgalomról és nyereségről jelentett. A cég részvényei 8,3 százalékot zuhantak, ami az 1998. augusztus 31-ei legnagyobb százalékos esését közelíti.

Ezzel szemben viszont várakozások feletti eredménnyel lepte meg a befektetőket a Google, amit 3 százalékos emelkedést hozott a cégnek. A Microsoft - amely szintén tagja a DJIA indexnek - szintén várakozásokat felümúló eredményeket közölt, és 19 százalékos nyereségnövekedést jelentett az első negyedévre. Részvénye 3,3 százalékkal drágult.

A Genral Electric 4,1 százalékkal emelkedett, miután várakozásoknak megfelelő eredményeket tett közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK