Hétfő reggel 297,40 forintot kellett adni egy euróért a bankközi devizapiacon, ez 0,5 százalékkal volt magasabb a pénteki árfolyamnál. A hétvége előtt 297 felett is járt a jegyzés, majd péntek délután onnan korrigált kicsit vissza, így ma 296 alatt kezdte a napot.

Szakemberek egyöntetű véleménye szerint továbbra is a márciusi jegybankelnök-váltás aggasztja leginkább a befektetőket, a piac attól tart, hogy az MNB sokat emlegetett nem konvencionális eszközök bevetésével próbálja majd stimulálni a gazdaságot. Erre utal az is, hogy a posztra a legesélyesebbnek Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert tartják, aki az utóbbi hetekben többször szorgalmazta ezeknek az eszközöknek az alkalmazását. Ilyen nem konvencionális eszköz lehet vállalati kötvények vagy állampapírok vásárlása, illetve a kéthetes jegybanki betétek kamatának csökkentése.

A dollárért hétfő reggel 222 forintot kellett adni, míg a svájci frank majdnem 243 forintba került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!