Az elmúlt hetek emelkedése után nagy forgalommal beütött a korrekció a Budapesti Értéktőzsdén. A nap elején még pluszban álló BUX index csúcsát 16 973 ponton érte el, innen zuhant koradélutánra 16 400 pont közelébe. A napon belüli kereskedést kedvelők nem panaszkodhattak, volt mozgás bőven.

Az OTP reggel még új csúcsokra tört, 3780 forinton is járt árfolyama, a folyamatosan romló hangulatnak azonban nem tudott ellenállni, s délutánra 3551 forintig szakadt árfolyama, innen próbált talpraállni, zárásra az esés felét dolgozta le. A magyar bankpapír 2,6 százalékos esése még kedvezőnek is nevezhető, a Deustche Bank 10 százalékos zuhanásához képest, vagy az egy nappal korábban még új csúcsokra törő Raiffeisen International 4 százalékos esésével összehasonlítva.

A Mol is több mint 3 százalékkal esett, 13 250 forintig. Az olajrészvényre több mint 3 milliárd forint értékben születtek kötések, ami ugyan jelentősen elmarad az OTP 20 milliárd feletti forgalmához képest, azonban meghaladja a papírtól mostanában megszokott értéket. A Magyar Telekom másfél százalékkal lett olcsóbb, az utolsó kötésben 663 forintot ért.

A gyógyszerrészvények közül a Richter 1,8, az Egis 1 százalékkal lett olcsóbb, előbbi 36 305, utóbbi 18 000 forinton zárt.

Az FHB, ami tegnap nem követte az OTP-t a hegymenetben, lefelé már együtt tudott menetelni a nagy testvérrel, zárásra 3,4 százalékkal lett olcsóbb. A Fotex 7 forinttal, 372 forintig zuhant, a Synergon ezúttal 9 forinttal lett olcsóbb, 724 forinton zárt.

Árfolyamok és grafikonok


Real-time árfolyamok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!